Intervju med Bonni

Asta Kask om nya skivan: "Handen på hjärtat är politiskt färgad"

Publicerat: kl 15:48 Nyheter P4 Skaraborg

I dag släpper Asta Kask nytt album. Punkbandet med rötterna i Töreboda har aldrig skrivit ett album på kortare tid och bandets sångare, Bonni Pontén, utlovar att "Handen på hjärtat" är en skiva som är politiskt färgad. 

– Det var sju år sedan vi släppte en platta senast, och innan dess så var det 20 år sedan. Hur roligt vi än tycker det är att spela så känner man förr eller senare då att vårt låtmaterial blir tråkigt. Då kommer man till en gräns när man måste börja damma av eller lägga hatten på hyllan, säger Bonni Pontén.

Politisk skiva
Och valet 2013 har med allra mest önskvärda tydlighet hamnat på att släppa en ny punkplatta för att kunna spela vidare. Att Asta Kask bär legendarstatus på den svenska punkscenen råder det inga tvivel om, men enligt Pontén är det absolut ingenting som bandet tagit hänsyn till på nya skivan.

– Jag tror inte att Asta Kask någonsin har släppt en platta där låtarna är skrivna på så kort tid. På så vis är det inte genomtänkt utan vi skrev låtarna utifrån det som ligger och pyr lite inom en. Så den har blivit ganska politiskt färgad, säger Bonni Pontén.

(Källa: sverigesradio.se, Foto: Torbjörn Nilsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio)

Lyssna på intervjun här